NK Tegenwindfietsen afgelast, deelnemers teleurgesteld: 'Het lijkt een erg slechte grap'
i

ANP

NK Tegenwindfietsen afgelast, deelnemers teleurgesteld: 'Het lijkt een erg slechte grap'

Rick Kraaijeveld • 14:11, 02-11-2023 / Laatste Update: 09:47, 05-01-2024

In grote getalen waren deelnemers van het NK Tegenwindfietsen naar Zeeland gekomen om het barre weer te trotseren voor de 8e editie van het kampioenschap. Helaas, helaas: het werd afgelast vanwege - echt waar - te veel wind. De organisator Jacco meldde het volgende tegen Omroep Zeeland: "Het weer is waanzinnig, maar helaas te heftig."

De start zou eerst om 12.00 uur zijn maar dat werd al eventjes uitgesteld omdat het weer echt te bar was, alle deelnemers werden weer naar Neeltje Jans gebracht en wachtten in spanning af of het wel door zou gaan. De reden was toch logisch, volgens Jacco: "Van de gemeente moest het, want ze zijn bang dat mensen van hun fietsen gaan waaien. Het is zeker niet afgelast", zei hij toen nog.

Te harde wind

Niet veel later kwam Omroep Zeeland met een update dat het tóch afgelast is. "De pieksnelheden zijn te heftig", zei Jacco. Tegen de wind in fietsen zou té gevaarlijk zijn met deze ontiegelijk harde wind, zo begreep ook Jacco: "Dat willen we natuurlijk niet, de veiligheid staat bovenaan."

De organisatie laat weten uit te kijken naar de volgende storm: "Als dat moment komt, dan zijn wij er weer." Alle deelnemers die zich hadden aangemeld hoeven niet te treuren: zij krijgen voorrang bij de volgende editie.