Peter Bosz
Peter Bosz © Getty Images
i

Peter Bosz © Getty Images

Peter Bosz vond vertrek Marc Overmars bij Ajax niet nodig: 'Hij is aan de schandpaal genageld'

18:29, 09-02-2024 / Laatste Update: 18:29, 09-02-2024

Peter Bosz had de situatie met Marc Overmars bij Ajax in 2022 heel anders aangepakt. Volgens de trainer van PSV had Overmars helemaal niet ontslagen hoeven worden.

Dat zegt Bosz in een interview met HELDEN-magazine. Overmars werd in februari 2022 ontslagen bij de Amsterdammers vanwege grensoverschrijdend gedrag. Zo zou hij foto's van zijn geslachtsdeel hebben gestuurd naar vrouwen binnen de organisatie. 

Klootzak

Voor deze daden is Overmars eerst geschorst door de KNVB en later ook door de FIFA. Daardoor heeft hij zijn werkzaamheden bij Royal Antwerp in België voorlopig moeten neerleggen. "Marc is een vriend van mij", vertelt Bosz. "Wat hij heeft gedaan, is fout. Ik heb hem gezegd dat hij zich als een klootzak heeft gedragen."

Maar Bosz vindt ook dat de situatie met de man die hem in 2016 naar Ajax haalde anders afgehandeld had kunnen worden. "Als ik Ajax was, had ik het anders aangepakt. Ik had hem direct op non-actief gesteld, een onderzoek ingesteld en er daarna conclusies aan verbonden. Ik denk dat de situatie bij The Voice Of Holland een rol heeft gespeeld in hoe dit alles is gegaan. Maar het is helaas niet terug te draaien."

Schandpaal

Overmars is volgens de trainer van PSV 'aan de schandpaal genageld'.  "De prijs die hij en zijn familie hebben betaald is hoog. En nogmaals: hij is zelf echt een klootzak geweest. Maar de straf die hij er nu nog bovenop heeft gekregen van de KNVB en de FIFA vind ik niet terecht."