Marc Overmars baalde van deal met Ajax over Gastón Ávila: 'Wat halen ze in huis?'
Marc Overmars ©Getty Images

Marc Overmars baalde van deal met Ajax over Gastón Ávila: 'Wat halen ze in huis?'

23:59, 02-02-2024 / Laatste Update: 07:01, 03-02-2024

Marc Overmars heeft een paar zaken onthuld over de nasleep van zijn ontslag bij Ajax als technisch directeur. Zo beweert hij dat de Amsterdamse club hem tweemaal vroeg terug te keren. Ook vertelt hij over de aankoop door Ajax van Gastón Ávila van Antwerp, waar Overmars nu technisch directeur is.

In gesprek met de NOS heeft Overmars het over hoe het ging toen Sven Mislintat, toen de technisch directeur van Ajax, zich in de zomer van 2023 meldde voor Ávila. Overmars schatte in dat hij zich beter afzijdig kon houden bij dit gevoelige contact tussen zijn voormalige en huidige werkgever. "Ik zei tegen mijn collega: 'Ik wil me er een beetje buiten houden. Doe jij maar het contact met de mensen die op kantoor zitten, de afwikkeling enzovoorts'", aldus Overmars.

Wat halen ze in huis?

Ajax legde 12,5 miljoen euro neer voor de Argentijnse verdediger. Veel te veel geld, zo blijkt uit de woorden van Overmars. "Ik heb Mislintat één berichtje gestuurd: 'Dit moet het zijn.' Het was de snelste deal ooit. Maar voor mij was het ook moeilijk, omdat ik dacht: godver, wat halen ze in huis?! Je moet iets verkopen aan de club waar je van houdt. Bij Ávila dacht ik: hij is niet een typische Ajax-speler."

Gastón Ávila

De Argentijn kwam voor Ajax 354 minuutjes uit in de Eredivisie. Momenteel is hij geblesseerd en naar verwachting mist hij de rest van het seizoen. Was dat niet gebeurd, dan had Ajax hem vermoedelijk willen verpatsen in de winter.