🎥​ | Populair op TikTok en Insta: 19-jarige Jennifer Hochstadter is de rijzende ster op Morocco Royal Tour

Martijn Baars • 21:26, 23-10-2022 / Laatste Update: 23:12, 11-12-2023

De jonkies krijgen op de Morocco Royal Tour de kans ervaring op te doen en zich te laten zien. De stralende ster temidden van de jongelingen is Jennifer Hochstadter. De 19-jarige amazone uit Liechtenstein gebruikt TikTok en Instagram om haar sport ook onder de aandacht te brengen bij het jonge publiek. Sportnieuws.nl kwam haar tegen in El Jadida, waar ze zich plaatste voor de Grand Prix. Ze sprak onder andere over de enorme eer die ze voelt om op Golden Lady te rijden.

Haar grote groenbruine ogen spreken boekdelen als ze het over de merrie heeft. Ze kocht Golden Lady van de Marokkaanse ruiter Ali Al Ahrach. Hij reed met Golden Lady de Olympische Spelen in Tokio en vertrouwde haar daarna toe aan the next big thing Hochstadter. "Het is geweldig om op zo'n goed paard te mogen rijden. Het is fantastisch en een gevoel dat ik nog nooit eerder gehad heb. Zij is by far het beste paard waar ik ooit op gereden heb."

'Ik voelde me fantastisch'

Ze geeft een voorbeeld uit de praktijk. "Ik had nog nauwelijks over 1.40 meter gesprongen voor ik haar kreeg. Maar toen ik voor het eerst op haar zat, sprong ze zonder moeite over de 1.60 meter. Ongelofelijk. En met gemak he. Ik voelde me fantastisch en ben blij dat ik met haar de komende jaren veel kan leren en kan proberen de top te halen."

TikTok en Instagram Jennifer Hochstadter

Ze is echt haar naam aan het opbouwen in de springwereld. Dat doet ze zoals gezegd met de social media waar een publiek op zit die nog niet zo thuis zijn in het springen. TikTok en Instagram. "Onze wereld is eigenlijk maar klein. Er zijn weinig ogen van buiten die naar onze sport kijken en weten hoe het werkt. Er is veel kritiek, maar zonder dat mensen weten hoe het écht zit. Ik vind het belangrijk om onze sport ook bij die mensen onder de aandacht te brengen en uit te leggen. Dat kan het best met TikTok en Instagram."

 

 

Een bericht gedeeld door Jennifer Hochstadter (@jennifer_hochstadter)

Werken met grootheden Delestre

Waarom is zij meer dan anderen 'de rijzende ster' en niet gewoon een van de velen? Ze wordt getraind en werkt samen met de legendarische Franse springfamilie Delestre. Vader Marcel en zoon Simon Delestre zien in Hochstadter een groot talent. "Het is ongelofelijk dat ze voor mij hebben gekozen. Ik zou ze ook voor niemand in willen ruilen. Dat zij mij willen begeleiden is een grote eer."

 

 

Een bericht gedeeld door Jennifer Hochstadter (@jennifer_hochstadter)