Rafael van der Vaart Estavana Polman Rapid Bucuresti
Rafael van der Vaart en Estavana Polman samen. © Getty Images
i

Rafael van der Vaart en Estavana Polman samen.

Rafael van der Vaart en Estavana Polman genieten in Roemenië: 'Voelen ons helemaal thuis'

13:00, 20-01-2024 / Laatste Update: 14:14, 20-01-2024

Ruim een jaar geleden was het spullen pakken geblazen voor Rafael van der Vaart en Estavana Polman. De handbalster kreeg een contract aangeboden bij Rapid Bucuresti en halsoverkop vlogen de twee met dochtertje Jesslynn naar Roemenië. "Ik wil altijd zo snel mogelijk terug", zegt de oud-voetballer tegen De Telegraaf.

De twee wonen nu al ruim een jaar in Roemenië en hebben het daar helemaal naar hun zin. In De Telegraaf praten zij over het leven in Roemenië, waar hun dochter ook gewoon naar school gaat. "Ik ga natuurlijk nog best vaak op en neer naar Nederland, maar dit is mijn huis", zegt Van der Vaart. Hij sport ook weer veel, omdat hij meegaat met Polman naar de fysio waar zij behandeld wordt voor een blessure. 

"Ik was meteen enthousiast, als je zo'n mooie stap kan maken dan moet je dat altijd doen."

Overstap

De overstap voor Polman naar Roemenië was een zware. Niet door haar nieuwe club Rapid, maar door het vertrek bij haar oude liefde Esbjerg in Denemarken. Ze werd daar middels een mailtje naar de uitgang gebonjourd. "Ik geloof dat alles gebeurt met een reden en dat je uit iedere moeilijke situatie sterker kan terugkomen. Wat ik hiervan heb geleerd? Ik weet in ieder geval hoe ik het nooit zou doen en wat ik mijn kind wil meegeven hoe je niet met anderen omgaat."

Ompraten

Tussen Esbjerg en Roemenië speelde ze nog bij een andere club in Denemarken, maar dat was met al het gereis niet te doen. Toen kwam Rapid ineens bij haar aankloppen. Om die stap te maken had ze Raffie wel nodig zo blijkt. "Ik was meteen enthousiast, als je zo'n mooie stap kan maken dan moet je dat altijd doen." Toch vond Polman het lastig. "Ik was 19 jaar toen ik naar Denemarken verhuisde. Ik weet nog goed at ik bij vertrek Damián huilend een knuffel gaf, vlak voor mijn vertrek naar Roemenië."

Echte planners

Plannen waren de twee sporters totaal niet van, maar Polman zegt dat dat hier wel moet. "Jij plande vroeger nog geen uur vooruit, maar nu hebben we geen keuze." Het is duidelijk dat het leven van de twee in Roemenië een stuk meer gestructureerd is. Dat moet ook wel, Van der Vaart gaat vaak nog naar Nederland terug voor tv-verplichtingen in het weekend. "Gelukkig hebben we ook altijd onze familie waar we op terug kunnen vallen. Onze ouders komen geregeld hierheen", zei de oud-voetballer.