Estavana Polman moet WK handbal verlaten: geblesseerd naar huis
i

ANP

Estavana Polman moet WK handbal verlaten: geblesseerd naar huis

Rick Kraaijeveld • 15:28, 15-12-2023 / Laatste Update: 10:07, 07-01-2024

De Nederlandse handbalsters hebben weer een tegenslag te verwerken: Estavana Polman moet met een blessure naar huis en zal dus niet mee doen met het vervolg van het WK. Dat liet de handbalbond weten. Nederland kan nog maximaal 5e worden, maar hoe ver ze komen is wel cruciaal voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi.

Polman heeft een blessure aan haar kuit en kan daardoor niet meer verder spelen. De 31-jarige baalt enorm van het besluit maar ziet geen andere keus. "Ik was heel graag bij het team gebleven, maar het is helaas een verstandige keuze om niet meer te spelen", liet zij weten.

Lang seizoen

Na het WK is het namelijk absoluut nog niet gedaan met het handbalseizoen. "Het is voor mij nu tijd om terug te gaan naar mijn gezin, maar het toernooi is nog niet over. Ik ga de meiden thuis voor de buis aanmoedigen. Ik ben trots op de ploeg en hoop dat ze het WK op een goede manier afsluiten", liet Polman weten.

Vervolg WK

Nederland verloor met 30-23 van Noorwegen en doet eigenlijk alleen nog mee voor het OKT. Nederland speelt vrijdagmiddag om 14.30 uur tegen Montenegro.