Snookerlegende dommelt weg tijdens wedstrijd. 'Ik wil iedereen mijn excuses aanbieden'

Martijn Baars • 14:31, 29-11-2021 / Laatste Update: 07:23, 12-12-2023

Het kan de beste overkomen, zullen we maar zeggen. Toch zal snookerlegende Mark Williams met blosjes op de wangen wakker zijn geworden. Hij viel namelijk in slaap tijdens zijn partij tegen Anthony Hamilton op het UK Championship.

Mark Williams is al 30 jaar professioneel snookerspeler, maar dit was hem nog nooit overkomen. In slaap vallen tijdens een wedstrijd. Toch ging de 3-voudig wereldkampioen - en een van de meest charismatische snookerspelers - voor de bijl. "Mijn hoofd ging naar beneden en toen ik wakker werd had ik geen idee waar ik was”, verontschuldigde Williams zich na zijn nederlaag tegen Hamilton.

Excuses

Williams kampt met de naweeën van een coronabesmetting. Hij kwam net weer in actie nadat hij in oktober werd geveld door het virus. "Ik moet eigenlijk ‘s ochtends of’ s middags spelen. Hoe meer de dag vordert, hoe vermoeider ik word”, aldus Williams, die met 6-5 verloor. "Ik wil iedereen mijn excuses aanbieden.”

Wakker blijven

Misschien moet Williams in het vervolg de avondpartijen tegen Ronnie O' Sullivan spelen. Dan krijgt hij niet zoveel tijd om in slaap te vallen.