Nieuwe regels Twitter maken voetbalfans boos: 'Ik mis here we go-transfernieuws'
i

Getty Images

Nieuwe regels Twitter maken voetbalfans boos: 'Ik mis here we go-transfernieuws'

Marcel Roes • 23:58, 01-07-2023 / Laatste Update: 00:16, 12-12-2023

Misschien heb je het zelf al gemerkt: Twitter heeft weer wat regels omgegooid. Opperbaas Elon Musk heeft besloten dat er een limiet zit op het aantal berichtjes dat een gebruiker mag zien.

Zijn besluit heeft te maken met overbelasting van het systeem. Volgens Musk zijn er concurrerende diensten bezig met het aftappen van tweets, bijvoorbeeld robots voor AI-modellen. Accounts die niet zijn geverifieerd mogen daarom maar 600 berichtjes per dag zien.

Fabrizio Romano

Transferkenner Fabrizio Romano vindt het lastig om met dit nieuwe beleid zijn ding te doen. "Het wordt nu wel heel uitdagend om Twitter te gebruiken", tweet de Italiaan.

Zijn volgers zijn het met hem eens. Want als je niet constant berichtjes kan verversen, dan kan je zomaar het heetste transfernieuws missen. Dan word je wakker en heb je 10 sensationele transferroddeltjes of nieuwtjes gemist.

Here we go!

Sommigen zeggen zelfs: "Koop Twitter alsjeblieft, Fab! Kondig dat nieuws aan, here we go!" Dat 'here we go' verwijst naar Romano's uitspraak als een transferdeal bijna rond is.