Van der Vaart doet boekje over wat er ná verloren WK-finale in 2010 gebeurde: 'Iedereen zoop lekker mee'

Martijn Baars • 13:16, 03-12-2023

Rafael van der Vaart zat zaterdag bij 'Tussen de palen', een programma van Ziggo Sport. Daar deed de oud-international een boekje open over wat er na de verloren WK-finale in 2010 gebeurde. "Na 2 flessen wijn was de teleurstelling al snel weer vergeten", lachte Van der Vaart terugblikkend bij Wytse van der Goot.

"Sergio Ramos kwam na afloop nog in onze kleedkamer. Zei hij dat het jammer was enzo. We hebben in de kleedkamer maar lekker met z'n allen het op een zuipen gezet. Iedereen deed mee. Het was eigenlijk best wel gezellig."

Doorzuipen in het vliegtuig

Slapen in het hotel kon helemaal niet. Oranje vloog meteen na de finale terug van Zuid-Afrika naar Nederland. "In het vliegtuig gingen we gewoon door met drinken. En als je op een gegeven moment genoeg gedronken hebt, val je vanzelf in slaap. Dat lukte dus wel in het vliegtuig."

Rondvaart

Bij thuiskomst in Nederland kreeg het Nederlands elftal nog een rondvaart door Amsterdam, voor tienduizenden fans. "Eigenlijk best wel grappig. Dat je zo'n rondvaart krijgt als je tweede wordt. Maar we konden zo wel zien wat het met de mensen thuis deed."