Cricketheld stapt op na versturen van seks-sms'jes
i

EPA

Cricketheld stapt op na versturen van seks-sms'jes

Martijn Baars • 11:58, 19-11-2021 / Laatste Update: 07:00, 07-01-2024

Cricket is een megagrote sport in Australië en daarom is het land nu helemaal in shock. Aanvoerder Tim Paine van het nationale cricketteam is namelijk gestopt als international.

Dat heeft hij besloten omdat bekend werd dat hij seks-smsjes heeft gestuurd naar een medewerkster van de cricketbond van Tasmanië (een provincie van Australië). Dat die sms'jes 4 jaar geleden zijn gestuurd, maakte niks meer uit.

Paine had een verklaring geschreven en toen hij die voorlas barstte hij in tranen uit. De sms'jes die hij had verstuurd waren al onderzocht door een speciale commissie en die had hem zelfs vrijgesproken. Maar toen de berichtjes in de media verschenen, was het einde zoek.

'Het spijt me'

"Bij nader inzien voldoen mijn acties in 2017 niet aan de normen van een Australische cricketaanvoerder", zei de 36-jarige Paine. "Het spijt me ten zeerste voor de pijn die ik mijn vrouw, mijn familie en mijn toenmalige collega heb aangedaan. Het spijt me voor alle schade die dit aan de reputatie van onze sport toebrengt”, aldus de captain.