7 Nederlanders in actie op European Darts Matchplay

29 juni 2022

Pro Shots / imago
dirk-van-duijvenbode-european-darts-matchplay

In de komende editie van de European Darts Matchplay maken 7 Nederlanders hun opwachting. Het toernooi wordt van 1 t/m 3 juli gespeeld in het Duitse Trier en is het 9e Euro Tour-toernooi van dit dartsseizoen.


Vrijdag 1 juli begint de 1e ronde en daarin komen 5 Nederlanders in actie: Danny Noppert, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan, Niels Zonneveld en Wesley Plaisier.

Van Gerwen en Van Duijvenbode
De 16 geplaatste spelers beginnen het toernooi in de 2e ronde, die vanaf zaterdag op het programma staat. Zowel Michael van Gerwen als Dirk van Duijvenbode zitten bij deze top 16 (die gebaseerd is op de ProTour Order of Merit van 30 april) en dus hoeven zij zaterdag pas te beginnen. Noppert valt net buiten de boot, hij is inmiddels wel de nummer 14 van die Order of Merit.

1e editie in 3 jaar
Het toernooi werd de voorgaande 2 jaren niet gespeeld in verband met de coronapandemie, maar dit jaar is het toernooi dus terug. Het is de 6e editie van het toernooi, dat Michael van Gerwen 3 keer wist te winnen: in 2015, 2017 en 2018. James Wade won in 2016 en Joe Cullen won de laatste editie, in 2019.