Barney OUT! Prima spelende Van Barneveld niet opgewassen tegen waanzinnige Anderson

16 november 2021

Voor Raymond van Barneveld zit de Grand Slam of Darts erop. De Nederlandse dartslegende die terug was op een televisietoernooi verloor van een superieure Gary Anderson: 2-5. Barney gooide zelf beste wel prima (98 gemiddeld), maar was niet opgewassen tegen het geweld van Anderson.


Van Barneveld won een belangrijke slag voor de wedstrijd, de Nederlander zat dichterbij de bullseye en mocht dus beginnen. Toch had hij daar vrij weinig aan, want Anderson brak hem meteen op zijn eigen beurt. Gelukkig voor Van Barneveld gooide hij vervolgens een 11-darter en snoepte hij die leg alweer terug: 1-1.

Moeizaam op eigen legs
Toch kon Barney het geen goed vervolg geven. Hij begon slapjes op zijn eigen beurt en zag Anderson niet meer terug, de Schot brak naar 2-1. Terwijl Van Barneveld in de leg die daarop volgde op 48 stond verzilverde Anderson de break.


Het niveau tussen beide 'oudjes' bleef hoog. Anderson had echter het geluk dat hij de break voorsprong in handen had, de Schot vergrote het gat tot 4-2 en kwam op matchpoint. Bijna gooide Anderson een 121-finish uit, maar zijn pijl belandde in de dubbel-11 in plaats van de dubbel-14. Een beurt later was het gedaan, want Van Barneveld gooide zijn finish niet uit.

Dus gaat Anderson en niet Van Barneveld met Smith door naar de 8e finales van de Grand Slam of Darts. Voor Van Barneveld kan de focus op de Players Championship Finals later deze maand. Anderson speelt in de volgende ronde tegen Micheal van Gerwen.