Barney staat nú al in de top 100 van de PDC-ranglijst

28 februari 2021

Getty Images
Barneveld ranglijst

Raymond van Barneveld was zaterdag echt weer de oude Van Barneveld. En dan bedoelen we prime Barney, de man die het Phil Taylor lastig maakte. Hij won bij zijn terugkeer in het PDC-circuit de Players Championship 3. Met resultaat: hij is nu de nummer 85 van de wereld.


En dat terwijl hij net 3 toernooitjes heeft gegooid! Die 85e plek is hoger dan 11 darters die al een Tour Card hebben sinds 2020. Kleine uitleg: de Order of Merit (dartranglijst) wordt samengesteld op basis van het prijzengeld dat je wint. Zijn zege bij de PC 3 heeft hem dus zoveel geld opgeleverd, dat hij hoger staat dan jongens die al een jaar lang aan het darten zijn voor prijzengeld. Het geld dat je wint blijft namelijk 2 jaar lang in die ranglijst staan.

Grote toernooien
Barney maakt meteen kans om aan de World Matchplay en aan de World Grand Prix mee te doen. Aan beide toernooien doen 32 deelnemers mee: de top-16 van de wereld én de top-16 van de Pro Tour-ranglijst. Dat is net weer aan andere ranglijst, waar Barney nu op de 21e plek staat.