🎥​ | Belgian Darts Open: Noppert in kwartfinales, Zonneveld en Van Duijvenbode uitgeschakeld

25 september 2022

Pro Shots
dirk-van-duijvenbode-belgian-darts-open

Het is zowel Niels Zonneveld als Dirk van Duijvenbode niet gelukt om de kwartfinales te bereiken van de Belgian Darts Open. Zonneveld verloor met 6-3 van Andre Gilding, terwijl Jonny Clayton met 6-4 Dirk van Duijvenbode naar huis stuurde. Danny Noppert hield de Nederlandse eer hoog en staat wel in de kwartfinales.


In de 8e finales moest Zonneveld zijn meerdere erkennen in Andrew Gilding, de nummer 60 van de PDC-ranking. Gilding won met 6-3 tijdens dit Euro Tour-toernooi (nr. 12). Tot aan de 3-4 ging het nog gelijk op, maar Zonneveld verloor zijn eigen leg en kwam daardoor achter met 5-3. Gilding maakte daarna geen fout en stuurde de Nederlander naar huis.

Daarmee kon Zonneveld, de nummer 76 van de PDC-ranking, geen vervolg geven aan zijn heerlijke partij op zaterdag. Daarin wist de Nederlander wereldkampioen Peter Wright naar huis te gooien.

Van Duijvenbode ook uitgeschakeld
Ook Dirk van Duijvenbode plaatste zich niet voor de laatste 8. Het lukte de nummer 13 van de PDC niet om Jonny Clayton, de nummer 7, te verslaan. De Welshman won met 6-4 in een partij waarbij het gemiddelde van beider darters boven de 105 lag. Uiteindelijk maakte Clayton de partij af door een nette 141-finish.

Danny Noppert wel in kwartfinale
De enige Nederlander die wel de kwartfinales wist te bereiken, was Danny Noppert. 'The Freeze' won met 6-4 knap van Joe Cullen, nadat hij eerst met 3-0 was achter gekomen tegen de Engelsman. In de kwartfinale staat Noppert tegen de winnaar van Kim Huybrechts en Adrian Lewis.