4 uit 24: Jimmy Hendriks verlaat WK na horrorshow op de dubbels

23 december 2022

Getty Images

Jimmy Hendriks zit met de kerst thuis en hoeft daarna niet meer terug te keren naar Alexandra Palace. In de 2e ronde verloor The Captain vooral van zichzelf tegen Brendan Dolan, de Ier was met 3-1 te sterk.


Hendriks knoeide zich door de partij tegen Jamie Hughes in de 1e ronde. Toch leek 28-jarige Heemskerker daar weinig vertrouwen uit te halen.

Zelfde liedje
Net als tegen Hughes prutste Hendriks op de dubbels. Toen scoorde hij 11 uit 37 (29,7%), nu lag dat zelfs nog lager. Terwijl Dolan ook helemaal niet geweldig speelde, kon de Nederlander de dubbels vooral in de openingssets totaal niet vinden. Hij eindigde met 4 uit 24 (16,7%).

Hendriks wist wel een setje te winnen, toen het net wat beter liep op de dubbels. Maar in set 4 kwam hij er totaal niet aan te pas. Zijn laatste 180 kwam te laat, waarna Dolan het via dubbel 14 afmaakte. Hendriks kan nu aan het kerstdiner en zich opmaken voor 2023. Daarin moet The Captain zijn tourkaart zien te verdedigen. Een plek bij de beste 64 volstaat, momenteel staat hij 92e.