Brullen maar! Dirk van Duijvenbode wint zinderende wedstrijd tussen 2 dartshaantjes

Rick Kraaijeveld • 16:25, 29-12-2022 / Laatste Update: 19:12, 07-01-2024

Dirk van Duijvenbode heeft in een spektakelstuk met 4-3 gewonnen van Ross Smith waarbij een 11e leg nodig was. De 2 haantjes zaten elkaar heel de tijd op te naaien en voedden elkaar met kansen. Er werd hoog gescoord, maar veel dubbels werden gemist; de 2 waren erg aan elkaar gewaagd. Het spel ging heerlijk heen en weer maar uiteindelijk trok de Aubergenius dus aan het langste eind. In de volgende ronde treft hij nu Michael van Gerwen.

Het begin van de pot was fantastisch, Smith opende met een 156-finish en de 2e leg kon hij ook pakken. Hij stond op 48, maar miste de dubbel 16. Van Duijvenbode stond toen op 136 en besloot het kunstje even na te doen. Hij gooide hem ook uit waardoor er gelijk hoog gefinisht werd. Beide heren gooiden behoorlijk hoge scores in set 1, maar Aubergenius was veel beter op de dubbels. Set 1 ging dan ook naar hem toe.

WHAT A START!

Dirk van Duijvenbode hits straight back at Smith, taking out a HUGE 136 finish to level up the opening set!

This should be good...#WCDarts | R3

— PDC Darts (@OfficialPDC) December 29, 2022

Inkakker

Set 2 leek een inkakker te zijn. Van Duijvenbode ging mee in het triples missen van Smith en ze misten ook veel op de dubbels. Uiteindelijk was het Smith die set 2 pakte, waarna hij sarcastisch Van Duijvenbode uitzwaaide. De mannen waren elkaar al de hele tijd aan het opnaaien, maar Van Duijvenbode gaat daar vaak juist wel lekker op.

En of hij er lekker op ging! De 3e set ging zonder enige twijfel naar Van Duijvenbode. Hij smeet weer de ene na de andere hoge finish in het bord, waar Smith dit naliet. Zelfs in legs waar Smith alle kansen kreeg van Van Duijvenbode verprutste hij het. Bij een 2-0-achterstand in set 3 miste Smith maar liefst 9(!) darts op een dubbel.

EIGHT MISSED DARTS FROM SMITH!

It's gone horribly wrong for Smith on the outer ring as he misses eight darts to stay in the set, and Dirk eventually gets over the line to move into a 2-1 lead. #WCDarts | R3

'Het moet altijd moeilijk gaan'

Eerder dit WK zei Aubergenius al "het kan nooit makkelijk, het moet altijd lastig gaan" en dat bleek weer in dit duel. Smith kwam gelijk aan met een break in de set van de Nederlander en zette daarmee de toon van de 4e set. De 2e set was in een keer raak via dubbel 18 voor de Engelsman, Van Duijvenbode kwam nog even terug, maar Smith pakte vrij makkelijk de 4e set.

Die klap kwam hard aan, Van Duijvenbode was het goed kwijt in de 5e set van de wedstrijd. Het scoren wilde niet echt meer lukken, waardoor hij op te hoge finishes stond als Smith zijn finish even liet liggen. Toch kwam het tot een beslissende 5e leg die werd gewonnen door Smith nadat beide enorm stonden te stuntelen op de dubbels. Dat bleef een probleem, terwijl de 180'ers je om de oren vlogen. Ze gooiden zelfs een record!

Apotheose

In de 6e leg kwam Van Duijvenbode tot een 2-0-voorsprong nadat hij zich even erg boos had gemaakt na het uitbundige juichen van Smith. Hij liet de Engelsman echter terugkomen tot 2-2, waardoor er in de leg van de Nederlander een matchdart voor Smith kwam, maar die miste hij en dus ging de set naar de Nederlander. Er kwam een beslissende 7e set. Die laatste set ging ook op en neer en had een verlenging nodig nadat Smith 3 matchdarts miste.

De verlenging duurde maar en duurde maar. Telkens kwam Smith voor, maar Aubergenius rechtte zijn rug. Op het randje van de afgrond gooide hij koelbloedig 127 uit waardoor hij met 4-4 weer helemaal meedeed. Er was uiteindelijk een beslissende 11 leg nodig om deze titanenstrijd te beslissen. Smith mocht deze beginnen, maar het was Van Duijvenbode die deze won. Zijn allereerste matchdart van de wedstrijd was direct raak in de tops met een finish van 71. Fantastisch!