Brullende Michael van Gerwen walst over Gary Anderson heen en bereikt kwartfinales PC-Finals

27 november 2021

Lawrence Lustig/PDC
Michael van Gerwen

Michael van Gerwen heeft een heerlijke zaterdag gehad bij de Players Championship Finals. In Minehead walste hij over Gary Anderson heen. De Schot miauwde waar de Nederlander brulde: 10-6.


Mighty Mike begon machtig goed aan de pot. Het niveau was niet best, zeker niet van de Flying Scotsman. Van Gerwen profiteerde optimaal en sloeg telkens toe. Na een paar keer knipperen met de ogen stond het al 4-0. Op dat moment kon Anderson met veel pijn en moeite zijn eerste leg op het scorebord krijgen.

Zielige Anderson
Het verschil was gemaakt en Van Gerwen bleef goed scoren. Zijn gemiddelde steeg langzaam naar een mooie score. Ondertussen begon het bijna zielig te worden voor Anderson. Ooit waren dit hele grote partijen. Net als de wedstrijd van Mighty Mike in de 2e ronde tegen Raymond van Barneveld. Ook die wedstrijd won de veel jongere Van Gerwen met gemak.

Bij 8-4 achter kwam Anderson even terug in de wedstrijd en brak hij zelfs Van Gerwen. De Schot kreeg vervolgens 5 pijlen op tops maar miste ze alle 5! Van Gerwen rook bloed en sloeg direct toe en brak zo terug.

Op naar de andere Schot
Van Gerwen komt zondag terug op aan de oche in Minehead. Hij speelt dan tegen een heel wat beter tegenstander: Peter Wright. De andere Schot in de 3e ronde versloeg Damon Heta met 10-8. Wright stond onlangs nog in de finale van de Grand Slam of Darts. Gerwyn Price was daarin echter te sterk.