🎥 | Danny Noppert geeft ruime voorsprong weg tegen magistraal finishende Gerwyn Price in 8e finales Grand Slam

16 november 2022

Danny Noppert is uitgeschakeld bij de Grand Slam of Darts. The Freeze pakte tegen titelverdediger, oud-wereldkampioen én nummer 1 van de wereld Gerwyn Price een 7-4-voorsprong, maar verloor alsnog van Welshman The Iceman: 8-10. Price was fenomenaal op de dubbels (het finishen): 76,9 procent!


Eerder in de avondsessie van woensdag verzekerde Raymond van Barneveld zich al van een plek bij de laatste 8, daarin speelt hij tegen Price. Dirk van Duijvenbode speelt vanaf 23.15 uur tegen Joe Cullen. Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena komen donderdag in actie in de 8e finales van het grote PDC-televisietoernooi.

Noppert ziet 'echte' Price pas laat
Price kon de triples in de openingsfase maar moeilijk vinden. Noppert, in 2022 winnaar van de UK Open, pakte de 1e leg en liep zelfs uit naar 7-4. De Nederlander had toen nog 3 legs nodig voor de zege, maar Price begon steeds sterker te gooien. The Iceman kwam zelfs terug tot 8-8 tegen The Freeze door een prachtige 164-finish.

Die tik bleek te groot voor Noppert, die met 8-10 onderuit ging. De Nederlander noteerde een gemiddelde van 98,04, tegenover 100,10 van Price. Noppert had een finishpercentage van 50 procent.

Check hier de 164-finish van Price: