🎥 | Raymond van Barneveld komt dramastart te boven en staat in kwartfinales Grand Slam of Darts

16 november 2022

Raymond van Barneveld staat in de kwartfinales van de Grand Slam of Darts! Barney, 5-voudig wereldkampioen, versloeg Simon Whitlock in Wolverhampton na een prachtige partij: 10-8. Van Barneveld besliste het duel via de bullseye.


De Nederlander blijft zo in de race voor zijn 2e titel op de Grand Slam, na 2012. In de volgende ronde wacht Gerwyn Price. Hij won van Danny Noppert. Later in de sessie van woensdag komt Dirk van Duijvenbode nog in actie. Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena spelen donderdag voor een plek bij de laatste 8 van het grote PDC-televisietoernooi.

Slow start Van Barneveld
De partij begon slecht voor Van Barneveld. De eerste 2 beurten gooide de 5-voudig wereldkampioen slechts 45. Na 7 legs stond het 5-2 in het voordeel van de Australiër Whitlock, die de bijnaam Yhe Wizard heeft.

Terug tot 5-5
Whitlock miste in de 8e leg kansen om op 6-2 te komen. Daar profiteerde Barney van. De Nederlander pakte zelfs 3 legs op rij (en was toen 83,3 procent op zijn dubbels) om de stand gelijk te trekken: 5-5. Van Barneveld gooide onder meer 71 uit via de bullseye, recht in het midden van het bord.

(tekst gaat verder onder de video)

Cruciaal moment op 8-8
Na de 2e en laatste pauze ging het gelijk op. Bij 8-8 kreeg Whitlock de kans om een break te plaatsen, maar The Wizard miste 3 pijlen op de dubbel. Van Barneveld kwam op matchpoint en maakte het af met een heerlijke 81-finish, wéér via de bullseye. Check de benutte matchdart bovenaan dit artikel!