Darters reageren woedend op afwijzing Premier League: ‘Kick in the balls!’

31 januari 2023

Getty Images
darters Premier League

Maandag maakte de PDC bekend wie mee gaan doen aan het nieuwe seizoen van de Premier League of Darts. Enkele opvallende namen ontbraken en die zijn dan ook op z'n zachtst gezegd niet blij met de afwijzig. "Als ik eerlijk ben voelt dit niet als gerechtigheid, meer als een kick in the balls!"


Lees ook: Dit zijn de 8 spelers in de Premier League Darts 2023 (en enkele opvallende afwezigen)

Je leest de tweet van Joe Cullen. De Engelsman won vorig jaar de Masters, mocht meedoen aan de Premier League, haalde zelfs de finale en miste een matchdart tegen winnaar Michael van Gerwen. Hij is niet de enige darter die teleurgesteld is dat hij dit seizoen buiten boord valt.

'Blijkbaar niet genoeg'
Luke Humphries is de nummer 5 van de wereld en een van de beste darters van het moment, maar blijkbaar vindt de PDC hem niet aantrekkelijk genoeg. "Ik heb 5 rankingtitels gepakt en 2 keer in de halve finale van een major gestaan. Ik heb zo hard gewerkt dit jaar en dan is het blijkbaar niet genoeg."

Europees kampioen ontbreekt ook
Europees kampioen Ross Smith kreeg ook geen belletje van de PDC. Hij respecteert het besluit, maar is er niet mee eens. "Als de Europees kampioen en de man die in het 2e deel van 2022 de meeste 180'ers gooide ben ik natuurlijk erg teleurgesteld dat ik er niet bij ben."