Dartsfans maken PDC kapot: ‘Hoezo shock dat Gordon Mathers wint van Fallon Sherrock?’

12 augustus 2022

Getty Images

Vrijdag werd de kwartfinale van de Queensland Darts Masters gespeeld en Fallon Sherrock had meteen veel vrije tijd om Australië te gaan ontdekken. Ze verloor van Gordon Mathers.


Dartsbond PDC bracht de score met de beschrijving 'Another upset in Townsville', oftewel: alweer een verrassing in Townsville.

Zo ongeveer elke dartsfan die reageerde op dat bericht, vond dat woord 'upset' grote onzin. Waarom zou Sherrock bij dit duel de favoriet zijn?

"Het is een houder van een PDC-tourcard tegen iemand zonder PDC-tourcard", zo reageert iemand scherp. (Sherrock heeft geen PDC-tourcard.)

Gemiddelde 73
Een andere is ook al genadeloos: "Een shock? Gemiddelde 73!" En een ander: "Mathers was favoriet bij de bookmakers, dit was geen verrassing". En natuurlijk ontbraken wat seksistische berichten ook niet, zoals: "Elke gast in de top 150 van de wereld weet dat hij heel goede kansen heeft tegen een 'bird' [meid]"

World Series
Wat veel mensen dwars zit is dat Sherrock een plek kreeg bij deze en de komende World Series-evenementen. Ze heeft immers, op hier een daar een partijtje na, nog niks gewonnen buiten het vrouwencircuit om en laat regelmatig dramatische gemiddeldes zien.

Marketingmachine
"Een shock? Misschien voor de marketingmachine achter haar. Ze had hier in de eerste plaats niet moeten spelen", schrijft iemand.