Dimitri van den Bergh met paniekaanval naar ziekenhuis: ‘Mijn hartslag ging opeens heel snel’

15 september 2022

ProShots

De Belgische darter Dimitri van den Bergh heeft tijdens en na de German Darts Open paniekaanvallen gehad. The DreamMaker voelde zich na de verloren finale zo slecht, dat hij een bezoek aan het ziekenhuis bracht. "Gedurende die wedstrijd ging mijn hartslag opeens heel erg snel", vertelde Dimi aan Nieuwsblad.


Van den Bergh verloor zondag van Peter Wright in de finale van het European Tour-toernooi. De Schot won met 8-6. Al na de kwartfinale voelde de Belg zich niet lekker. Na de winst op Krzysztof Ratajski is te zien hoe hij vertelde aan de lokale mastercaller dat het niet helemaal goed met hem ging.

Paniekaanval?
Toch zette hij door en bereikte de darter de finale. "Ik weet niet wat er mis was. En paniekaanval? Ik weet het niet. Ik had na de kwartfinale de beslissing kunnen maken om forfait te geven, maar ik ben trots dat ik heb doorgezet en uiteindelijk de finale heb kunnen halen", zei de Belg.

Dinsdag kreeg de Antwerpenaar opnieuw een paniekaanval. Hij voelde zich niet lekker en besloot toch maar even langs het ziekenhuis te gaan voor een controle. Hier werd nog niets ontdekt. "Er zullen dus verdere onderzoeken moeten gebeuren. En goed slapen, rusten en gezonder leven”, aldus Van den Berghs vriendin Evi Loyaerts.

Aankomend weekend speelt de Belg 'gewoon' in Amsterdam op de World Series of Darts Finals.