Dirk van Duijvenbode is nu echt bijna de 2e Nederlander op de Order of Merit achter Van Gerwen

28 april 2021

Lawrence Lustig/PDC

Dirk van Duijvenbode is door zijn fantastische resultaten van de afgelopen week de top-25 van de wereldranglijst in gedenderd. De Nederlandse darter won afgelopen dinsdag zijn allereerste toernooi bij de PDC en haalde een dag later de finale. Dat levert hem dik geld op en de 24e plaats op de Order of Merit.


Aubergenius krijgt alleen al voor die toernooizege en de finaleplaats 16.000 pond. Hij staat nu aan de grens van de 200.000 pond prijzengeld en dat brengt hem weer in de buurt van de 2e Nederlander op de Order of Merit. Danny Noppert staat nu 22e, 2 plekken hoger dan Van Duijvenbode. Maar zijn voorsprong is nog 'maar' 10.750 pond.

Michael van Gerwen
Michael van Gerwen blijft natuurlijk nog heel lang de eerste Nederlander op de ranglijst. Hij staat nu 3e, achter Gerwyn Price en Peter Wright. Op de World Cup of Darts gooien normaal gesproken de nummers 1 en 2 van elk land op de ranglijst. Vorig jaar gooide Van Gerwen met Danny Noppert en het jaar daarvoor met Jermaine Wattimena. Dirk van Duijvenbode kan zomaar eens de volgende worden.

World Matchplay en Players Championships
Er is nog veel prijzengeld te verdelen voordat de World Cup of Darts begint. Die staat namelijk gepland voor 9 tot en met 12 september in Duitsland. Tot die tijd zijn er nog genoeg Players Championships en zelfs een major als de World Matchplay is nog vóór die tijd.