🎥 | Dit was Kyle Anderson: 9-darters (waaronder tegen Van Gerwen), altijd vrolijk én geliefd

24 augustus 2021

Getty
dit-was-darter-kyle-anderson-9-darter-pdc-overlijden

De dood van darter Kyle Anderson kwam onverwachts. De Australiër overleed op 33-jarige leeftijd.


Wie was deze altijd goedlachse darter?

Jonge jaren
Anderson werd geboren in Perth, Australië. Toen hij 6 jaar was speelde hij voor het eerst darts. Zo'n 20 jaar later, in 2012, doet hij voor het eerst mee aan het WK bij de PDC. Hij verliest, met 3-0 van de ervaren Steve Beaton. Maar Anderson blijkt een aanwinst voor het circuit, met (bijna) altijd een lach op zijn gezicht.

9-darters
Vanaf zijn 1e deelname doet Anderson nog 7 keer mee aan het WK. Zijn beste resultaat? De laatste 32, in zowel 2016, 2016, 2018 en 2019. Anderson maakt in de dartswereld echt naam als hij in de 1e ronde van het WK 2014 een 9-darter gooit tegen Ian White (zie beelden hieronder). Anderson verliest die partij wel met 1-3.
In 2017, bij het EK, gooit Anderson in de halve finales zijn 2e 9-darter op televisie (zie beelden hieronder). De tegenstander? Michael van Gerwen. Ook die pot verliest Anderson overigens: 10-11.
Niet meer in actie sinds geboorte 2e zoon
Eerder dit jaar leverde Anderson zijn PDC Tourkaart in vanwege de geboorte van zijn tweede zoon. Hij koos ervoor bij zijn gezin in Australië te blijven wonen en voorlopig alleen in eigen land wedstrijden te gooien. Dit ook vanwege de moeilijke reisomstandigheden door de coronapandemie.

Anderson won in zijn profcarrière 1 titel bij de PDC: Auckland Darts Masters 2017. In de finale versloeg hij landgenoot Coren Cadby met 11-10. Hij zal worden herinnerd als een man die enorm geliefd was bij zijn collega's, zo is ook te lezen in de reacties op zijn overlijden.