Durrant en Cross liggen al uit de Premier League of Darts, maar hoe gaat het toernooi nu verder?

22 april 2021

Lawrence Lustig/PDC

Deel 1 van de Premier League of Darts komt donderdagavond ten einde op 'Judgement Night'. Traditiegetrouw de avond dat de 2 slechtste darters van de eerste 9 wedstrijden afvallen. Maar dit jaar is het niet meer spannend: door de resultaten van woensdag zijn Glen Durrant en Rob Cross al zeker van 'degradatie'.


Maar hoe gaat de Premier League of Darts nu verder? Het is niet dat er nu vanavond niks meer op het spel staat. De overige 8 darters (Dimitri van den Bergh, Michael van Gerwen, Nathan Aspinall, James Wade, Gary Anderson, Jose De Sousa, Peter Wright en Jonny Clayton) strijden nog steeds om de punten. Zij willen ook donderdagavond 2 punten pakken voor een overwinning om mee te blijven doen om de bovenste 4 plekken. Hun punten die ze gehaald hebben de afgelopen dagen tellen dus gewoon door in de ververste ranking.

Lees ook: dit is het programma van vanavond van de Premier League of Darts

Play-Offs
Daar draait het namelijk in de komende 8 duels om: de 8 overgebleven darters moeten bij de eerste 4 terecht zien te komen om op 28 mei in de Play-Offs te staan. Dan wordt de winnaar van de Premier League of Darts 2021 bepaald: de nummer 1 van de eindklassering speelt dan tegen de nummer 4 en de nummers 2 en 3 spelen ook tegen elkaar. De winnaars van beide duels staan op dezelfde avond tegenover elkaar in de finale van de Premier League of Darts.

Mei
Judgement Night is dus de laatste avond van deel 1. Deel 2, dat dus bestaat uit de 7 laatste wedstrijden vóór de Play-Offs, wordt gespeeld op 5-6-7 mei en 24-25-26-27 mei, met op 28 mei dus de 'finale-avond'.

Extraatje: prijzengeld
De nummer 1 na 16 speelronden krijgt ook nog eens een lekker extraatje in de vorm van prijzengeld, dus het loont voor alle spelers nog om te strijden voor die koppositie! Het schema voor de laatste 7 speelavonden is nog niet bekend. Die wordt in de loop van donderdagavond of vrijdag overdag bekendgemaakt.