🎥 | Edgar geeft cruciale tips aan darters die mee willen doen aan Q School

12 januari 2021

Ben jij meer dan een gemiddelde darter en droom jij al jaren van het behalen van Tourkaart, luister dan even goed naar de tips van ervaringsdeskundige Matthew Edgar. Edgar is regelmatig te vinden op de Q School, waar de kaarten te verkrijgen zijn.


Vorig jaar veroverde Egar, die naast darter inmiddels ook een bekende vlogger, een Tourkaart. Zijn belangrijkste tip: "Ga alleen naar Q School wanneer je er helemaal klaar voor bent en laat je zeker niet dwingen door anderen."

Financiën
Iedereen die ouder dan 16 is, mag immers meedoen aan de Q School. Er hangt nog wel een financieel plaatje aan. De inschrijving kost 450 pond (omgerekend zo'n 500 euro). Edgar: "Verwacht niet dat de sponsors ineens massaal in de rij gaan staan nadat je een Tour Card hebt behaald. Daarvoor moet je meestal eerst enkele goede resultaten tonen. En om de hele Pro Tour af te gaan heb je toch wat financiële slagkracht nodig."

Hoe werkt die Q School ook alweer?


"Neem ook enkel deel als je bij het behalen van een Tour Card zekerheid hebt om de hele Pro Tour te kunnen spelen, pas dan kan je immers progressie maken."

Eenzaam en alleen
Ben jij een echte familieman of ga jij in het weekend graag chillen met vrienden, dan moet je goed nadenken of je wel zo'n Tourkaart wil halen. "Waar je vroeger een heel weekend met je familie kon doorbrengen zal je nu de meeste weekenden van huis weg zijn en in het beste geval je familie kunnen meenemen op hotel. Denk vooraf dus goed na of je bereid bent om die opoffering te maken", aldus Edgar.