Gerwyn Price helpt landgenoot Jonny Clayton aan ticket voor play-offs Premier League

18 mei 2023

PDC

Jonny Clayton is de 4e en laatste deelnemer van de Premier League Darts play-offs. Daar mag hij landgenoot Gerwyn Price een bedankje voor sturen. Price rekende in de halve finales van speelavond 16 af met Nathan Aspinall, de concurrent van Clayton. Price versloeg Aspinall met 6-3.


Aspinall rekende in de kwartfinales af met Clayton en had alles in eigen hand om de play-offs in Londen van volgende week te bereiken. Clayton moest toekijken en duimen.

Fluiter
In de halve eindstrijd gooide Aspinall niet zo goed als de wedstrijd ervoor tegen Clayton. Ook had hij last van een fluiter in de zaal. Bij iedere belangrijke pijl werd Aspinall uitgefloten. Price kon rustig gooien en deed dat ook. Hij bezorgde Clayton een ticket voor het toetje van de Premier League.

Daarin staan naast Price en Clayton wereldkampioen Michael Smith en de Nederlander Michael van Gerwen, die in de andere halve finale stond in Aberdeen. Die sloeg hij vanwege een schouderblessure over. Daardoor kon Dimitri Van den Bergh naar de finale, die hij won van Price.