Grote rel in de dartwereld: baas van failliete BDO schakelt politie in om eerlijk gewonnen WK-beker af te pakken

22 februari 2021

BSR Agency

In de dartwereld is een grote rel ontstaan rondom de WK-beker van de BDO. In januari 2020 won Wayne Warren de finale van het BDO WK (ook wel bekend als Lakeside). Daarna raakte de organisatie achter de BDO in flinke problemen: spelers werden niet meer betaald en sponsoren haakten massaal af.


Dat leidde vervolgens tot het faillissement van de BDO in mei 2020. Nu, een jaar na die laatste BDO WK-finale, hebben de bazen van de BDO de politie ingeschakeld om de beker van Warren af te pakken.

Facebook-stel
Des en Paula Jacklin waren de bazen van de BDO en kwamen al heel vaak zeer negatief in het nieuws. Onder andere omdat ze hun spelers al veel eerder dan het faillissement slecht betaalden, zorgden voor slechte omstandigheden tijdens toernooien en de goede reputatie van de BDO te grabbel gooiden. Maar nu slaan ze echt door.


Politie
De 2 hebben de politie in South Wales ingeschakeld om de beker van Warren af te pakken. Ze postten op Facebook 'trots' dat hun beker weer in hun bezit was, terwijl Warren die beker eerlijk had gewonnen. Iedereen in de dartwereld spreekt er schande van en veroordelen de actie van de Jacklins. Inmiddels is er een inzamelingsactie gestart om een replica te maken van de BDO-beker en die alsnog aan Warren te geven.