🎥 | IJzersterk! Danny Noppert stoomt door naar halve finales World Grand Prix

Sjors Tanis • 23:10, 07-10-2021 / Laatste Update: 00:23, 09-01-2024

Danny Noppert blijft ijzersterk presteren bij de World Grand Prix. De Nederlandse darter wist in de kwartfinales na een heerlijke pot af te rekenen met Ian White.

Het werd 3-1 in sets voor Noppert en zo staat hij in de halve eindstrijd van het grote PDC-televisietoernooi.

Al 2 Nederlanders uitgeschakeld

In de 1e ronde won Noppert al van 5-voudig World Grand Prix-winnaar Michael van Gerwen. Vervolgens versloeg hij in de 8e finales Vincent van der Voort. In de kwartfinales was Engelsman White dus het slachtoffer van de Fries. Vrijdag is Jonny Clayton de tegenstander in de halve finales. Hij won van Krzysztof Ratajski ondanks een nogal onhandige beurt.

'Geniet van mezelf'

Noppert was enorm blij met zijn optreden en zege tegen White. "Ik geniet van mezelf, de finishes waren prima. Ik ben zo blij", aldus de 30-jarige darter bij RTL.

Check hier hoe Noppert op 1-0 kwam:

Bekijk hier hoe Noppert op 2-1 kwam:

Opzet toernooi

De World Grand Prix is het enige toernooi op de dartkalender waar de spelers alle legs zowel met een dubbel beginnen als eindigen. Dat kan gekke legs opleveren, want pas wanneer een dubbel is gegooid aan het begin van de leg, beginnen de punten te tellen.

De winnaar van het toernooi gaat met 110.000 Britse ponden naar huis. Kassa!