Joe Cullen niet onder de indruk van ‘clowntje’ Ricky Evans: wint laatste WK-pot voor kerst

23 december 2022

Pro Shots

Joe Cullen heeft zijn 1e test tijdens het PDC WK 2023 tegen 'clowntje' Ricky Evans overleefd. De finalist van de Premier League zag zijn tegenstander opnieuw opkomen in een kerstoutfit, maar maakte Evans helemaal af. Cullen won met 3-1 in sets.


Rapid Ricky was al flink buiten adem zonder een pijl gegooid te hebben. Na zijn walk-on vol met entertainment gooide een zwetende Evans niet zijn topniveau.

In de 1e set liet Cullen al direct zijn kunsten zien met een 109-finish voor de 2-1 in legs. Een pijlsnelle 180'er van Evans kon niet voorkomen dat Cullen keurig de 1e set pakte (1-0).

Cameraman mist Cullen-finish
In de set die volgde leek Evans het even spannend te maken. Hij kwam op 2-2 en had zelfs even het initiatief in de last leg decider. Toch zoefde Cullen voorbij met een 104-finish die zelfs de cameraman niet zag aankomen.

Evans juicht
In een moordend tempo prikten de mannen door. Evans brak Cullen in de 3e set en stoomde door naar de dubbel. Boem! Dubbel 16 was raak en Evans vierde zijn setwinst op clowneske manier.

Evans bleef het publiek in Ally Pally betoveren met pijlsnelle 180'ers en finishes, maar Cullen bleef koel. De nummer 11 van de wereld kreeg zelfs nog een kleine kans op een 9-darter. Via tops gooide hij zichzelf naar de winst.

3e ronde
Cullen speelt in de 3e ronde van het PDC WK tegen de Australiër Damon Heta. Het gooide in de 2e ronde voormalig wereldkampioen Adrian Lewis met 3-0 naar huis. Wordt een mooi potje dus!