🎥 | Deze onbekende darter brak bijna DIT wereldrecord van Peter Wright

4 augustus 2022

Peter Wright is zijn wereldrecord van de hoogste gemiddelde score tijdens een dartspartij woensdag bíjna kwijtgeraakt aan een tamelijk onbekende Brit. Josh Rock, de nummer 82 van de wereld, kwam tijdens Players Championship 22 in Barnsley tot het indrukwekkende moyenne van 121,88 punten per 3 pijlen.


Daarmee bleef de pas 21-jarige Noord-Ier maar een fractie verwijderd van het record van de regerend wereldkampioen, die in 2019 eveneens bij een Players Championship-toernooi tot 123,5 punten kwam.

'Snakebite' nam het record toen over van Michael van Gerwen (123,4). Daarmee moet wel worden aangetekend dat de Nederlander het gemiddelde gooide in een wedstrijd over 8 legs, Wright speelde er 'maar' 6.

Eervolle exit
Rock won dankzij zijn indrukwekkende score eenvoudig met 6-1 van Brendan Dolan. Na een ronde later ook Jeffrey de Zwaan aan de kant geschoven te hebben, strandde hij in de 8ste finales tegen Luke Humphries.

De titel ging naar Nathan Aspinall, die in de finale Krzysztof Ratajski met 8-3 het nakijken gaf. Ook op de donderdag en vrijdag staat er in het Barnsley Metrodome nog een Players Championship op het programma.

Lees ook: 'Deze 19 tourkaarthouders hebben zich voor geen enkel Euro Tour-toernooi geplaatst'