Krijgt Van Barneveld het laatste Premier League-ticket? “Zou voor iedereen goed uitkomen”

23 januari 2021

Lawrence Lustig/PDC
Van Barneveld Premier League

De Premier League of Darts mist nog 1 deelnemer voor het aankomende seizoen. Al lange tijd wordt er gespeculeerd over een naam die deze plek gaat invullen en oud-darter Chris Mason komt nu met een opvallende suggestie: Raymond van Barneveld.


"Als Van Barneveld op Q-School een Tour Card weet te grijpen, denk ik dat hij het 10e startbewijs voor de Premier League krijgt. De PDC zal dan vast wijzen naar de rol van Sky Sports; voor hen is het erg belangrijk om zo veel mogelijk grote namen in het toernooi te hebben. Daarnaast is Van Barneveld een grote naam in Nederland, waar RTL 7 de uitzendrechten heeft en goede kijkcijfers scoort. Voor 'iedereen' zou het dus bijzonder goed uitkomen als Barney erbij is", zegt Mason tegen Online Darts.

Zinloos
Mason zag met grote ogen toe aan hoe Van Barneveld onlangs een comeback aankondigde. "Al die sponsors die hij heeft weten te strikken: Barney leek wel een F1-coureur. Dit moet wel leiden tot een terugkeer op de televisietoernooien, anders is het zinloos."

Gemotiveerde Barney
Toch zou Mason geen fan van een PL-ticket voor de Nederlander zijn. In 2019 vond hij het bijvoorbeeld al onterecht dat Barney mee mocht doen aan het toernooi. Mason: "Ik sta 100% achter zijn comeback, maar hij moet niet meer de hele tijd negatief gaan lopen doen op het podium. Ik wil een gemotiveerde Van Barneveld zien."