Met een herstelde hand weet Gerwyn Price wel raad met Michael van Gerwen

17 maart 2022

De 6e speelavond van de Premier League Darts kende een ware knaller in de kwartfinale: de clash tussen oud-wereldkampioen Michael van Gerwen en Gerwyn Price. De Welshman won met 4-6.


Price had de 5e speelavond gemist. Price had een handblessure en wilde niet vertellen hoe hij die kwetsuur had opgelopen. Misschien een ruzietje opgelost met z'n blote vuisten ofzo?

Hoe dan ook, Iceman pakte meteen de leg van Mighty Mike af, maar vervolgens vielen de trebles niet bij de voormalige nummer 1 van de wereld. Van Gerwen liet zich door dat gepruts niet van de leg brengen en raasde door met een 15-, 13- en 12-darter: 3-1.

Rebreak
Price, die laatst vertelde dat-ie een keer een nachtje ging stappen met Van Gerwen, kreeg het gevoel weer terug in de werparm en stampte ook even op het gaspedaal: uit in 14, 12 en 12 darts. 3-4 dus.

First 9
Ondertussen zakte het bij MvG weg qua scorend vermogen. Zijn first 9-gemiddelde was tegen de 90 en daarmee red je het ook niet tegen een van een blessure herstellende Price.

Het werd 4-5, waarna de Brabander de kans kreeg om 69 uit te gooien. Het lukte niet. Price stapte naar de oche voor 50 en wierp 10 en D20: 4-6.