Geen kans op Nederlandse Grand Slam-finale: Humphries stuurt ploeterende Van Gerwen naar huis

19 november 2022

Michael van Gerwen is op de Grand Slam of Darts gestrand in de kwartfinales. De Nederlander haalde never nooit zijn niveau van zijn waanzinnige partij tegen Josh Rock en verloor met 10-16 van Luke Humphries. Dus is een Nederlandse finale tegen Raymond van Barneveld uitgesloten.


Van Gerwen mocht beginnen, maar mocht niet klagen dat hij 'slechts' met 2-3 achterstond. Humphries miste - net als Van Gerwen overigens - een heleboel dubbels. Het had ook zomaar 0-5 kunnen staan.

Puike finishes Humphries
Na de pauze gingen beide heren vrolijk verder waar ze gebleven waren: met het missen van triples en dubbels. Toch ging de sessie wéér met 3-2 naar Humphries, die mooie 140- en 167-finishes gooide. Tussenstand: 6-4.

Patroon of verdacht?
Als iets één keer gebeurt is er sprake van een incident. Als het in korte tijd twee keer plaatsvindt is dat heel toevallig. Als het drie keer gebeurd is er sprake van een patroon en als een vierde geval vrijwel identiek is dan is dat ronduit verdacht. Dat was ook in deze partij het geval, want Humphries won de eerste vier sessies iedere keer met 3-2.

Dus stond het na de laatste pauze 12-8 in het voordeel van Humphries en moest Van Gerwen in de achtervolging. Gezien het spelbeeld van de avond leek een comeback uitgesloten, maar met MvG weet je het natuurlijk nooit zeker. Cool Hand Luke deed zijn bijnaam echter eer aan en gooide de partij koeltjes uit. Op naar de halve finale, waarin hij speelt tegen Nathan Aspinall.

Neerlands hoop is gevestigd op Raymond van Barneveld, die zondagmiddag in de halve eindstrijd tegen Michael Smith speelt.