Michael Smith is van hatelijke majordroogte af: Bully Boy wint Grand Slam of Darts

20 november 2022

Michael Smith is eindelijk van de hatelijke 0 af, hij heeft zijn langverwachte majortitel binnen. Zondagavond rekende Bully Boy in de finale van de Grand Slam of Darts af met zijn goede vriend Nathan Aspinall: 16-5. Daarmee kwam er een einde aan 8 verloren majorfinales op rij voor Smith.


De eindstrijd van de Grand Slam kwam wat traag op gang, beide spelers hadden natuurlijk nog hun halve finale van zondagmiddag in de armen. Toch was Smith net wat beter weg dan Aspinall. Hij won de eerste sessie met 3-2 en had gelijk een break voorsprong te pakken.

Gat geslagen
Smith groeide in de partij, terwijl het bij Aspionall steeds moeizamer ging. Bully Boy was met name in zijn eigen legs ijzersterk en wist een paar kansjes in de beurten van Aspinall af te maken. Daardoor ging hij na de derde sessie met 10-5 aan de leiding.

Eindelijk een prijs
Na de pauze timmerde Smith de lipstick (triple 20) wederom aardig vol en de arme, uitgeputte Aspinall kon dat tempo niet bijbenen. The Asp ging er uiteindelijk behoorlijk kansloos af en was voornamelijk toeschouwer.

Aspinall stond wel op de eerste rij toen Smith eindelijk zijn zo gewenste major omhoog tilde. Daarvoor moest hij wel even wachten, want bij een 15-5-stand kwam er nog even een verplichte pauze. Gelijk daarna klaarde Smith de klus. Daarna vierde Smith een feestje en Aspinall deed vrolijk mee, want het is Bully Boy gegund. De tranen rolden over de wangen van de winnaar. Niet gek ook; het is zijn allereerste major én hij mag 150.000 pond bijschrijven op zijn bankrekening. Gegund!