Michael Smith laat goede en slechte kanten zien in overwinning op William O'Connor

Bart van der Wijst • 17:56, 27-12-2021 / Laatste Update: 10:15, 12-12-2023

Michael Smith is doorgedrongen tot de laatste 16 van het WK darts. Bully Boy versloeg William O'Connor in de 3e ronde met 4-2. Smith kwam op een 1-0-achterstand, maar kwam daarna op stoom. Hij leek op weg naar een eenvoudige zege, alleen Smith gooide er in de slotfase een beetje met de pet naar.

Over zijn statistieken hoefde Smith niet te klagen. Bully Boy gooide 10 keer de maximale score en gooide 4 keer een finish boven de 100. In de 3e set gooide Smith maar liefst 110 en een beetje gemiddeld.

Ook in de 4e set ging alles volgens plan voor Smith. Hij won met 3-0 in legs en leek snel klaar te willen zijn met O'Connor. Smith kwam ook nog eens op een 2-0-voorsprong in de 5e set, alleen toen was de concentratie ineens helemaal weg. O'Connor won nog een set, gelukkig voor Smith was hij op tijd weer bij de les op de wedstrijd te winnen.