Michael van Gerwen verliest voor het eerst op een major van Michael Smith

20 november 2021

Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen zien we zondag niet terug bij de Grand Slam of Darts. Michael 'Bully Boy' Smith pakte in de kwartfinale direct een lekkere voorsprong en wist die over de streep te trekken: 16-13.


Het was een 'first to 16 legs' partij, dus toen Smith foutloos begon en uitliep naar 5-0, was er nog weinig loos voor Van Gerwen. Smith noteerde toen een gemiddelde van 107,3, dus kleine kans dat hij dat vol zou houden.

De Brabantse 3-voudig wereldkampioen knokte zich terug en verkleinde de marge tot 1 leg: 7-6. Vanaf dat moment werd het echt een match waarin geen van beide kon domineren. Wel wist Smith aan de goede kant van de score te blijven: 9-6, 11-7, 13-10.

Bully Boy
Mike miste net wat te veel dubbels, waardoor Smith zelfs op 15-10 kwam en de finish kon ruiken. Van Gerwen kwam nog terug tot 15-13. In de slotleg was er nog wel een opening om druk uit te oefenen, maar met een beurt van 55 lukte dat niet.

MVG stond op 130 toen Smith aan de oche kwam om 60 uit te gooien. Dat lukte: Bully Boy naar de halve finale! Dat flikt hij voor de 2e keer in zijn carrière.