Michael van Gerwen gooit weer als vanouds en verslaat grote concurrent Gerwyn Price

17 oktober 2021

Kais Bodensieck/PDC Europe
Michael van Gerwen

Michael van Gerwen heeft de halve finale van het EK in Salzburg bereikt. En dat deed Mighty Mike door wel op een hele lekkere manier te winnen van zijn aartsrivaal Gerwyn Price: 10-8. Het was een van de beste dartspotjes van de laatste tijd, waarbij beide spelers in 18 legs een gemiddelde van 107 haalden.


Van Gerwen begon zijn kwartfinale nog wel waardeloos. Naja, qua score dan. Price liep uit naar 3-0 en ging met 4-1 rusten. Van Gerwen gooide met 110 eigenlijk hartstikke goed, maar de Welshman plaatste daar een ongelooflijke 120 gemiddeld tegenover. Na een korte rustpauze trok Mighty Mike van leer en trok hij de stand weer gelijk, 5-5. Het niveau was nog een paar treden hoger dan de ongelooflijk spannende pot tussen Danny Noppert en Nathan Aspinall.

Vanaf dat moment bleef het gelijk opgaan en was het wachten op het foutje van 1 van de topdarters. Het was verrassend genoeg Price die na een 10-darter opeens wat minder begon te gooien. Van Gerwen zat er lekker in en profiteerde direct. Op dit ongelooflijk hoge niveau wordt elke minuscule misstap keihard afgestraft.

Zoete overwinning die naar meer smaakt
En zo boekte Van Gerwen de belangrijkste zege van dit jaar. Een overwinning op zijn grote concurrent die hem inmiddels wel heeft overvleugeld. Dit smaakt naar meer en het is tijd voor weer een titel in Salzburg voor Van Gerwen, die eerder tussen 2014 en 2017 4 keer op rij Europees kampioen werd. De veelvraat Shrek van het darts toonde voorafgaand aan de kwartfinale dat hij ook weer praatjes heeft: "Iedereen is weer bang voor mij!"

Zondagmiddag staan er nog 2 kwartfinales op het programma. Rob Corss neemt het op tegen José de Sousa en Mensur Suljovic speelt tegen Joe Cullen. In de avond is het weer de beurt aan Van Gerwen voor zijn halve finale. Hij mag dan proberen Nathan Aspinall te verslaan, die eerder dus verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Danny Noppert.