Michael van Gerwen lijkt toch nog last te hebben van blessure en meldt zich af voor Euro Tour

30 juni 2022

Simon O’Connor/PDC

Michael van Gerwen heeft zich teruggetrokken van de European Darts Matchplay, Euro-Tour 9. Mighty Mike heeft zelf nog geen reden opgegeven, maar hoogstwaarschijnlijk wil de darter toch nog even wat extra rust pakken na de recente operatie aan z'n werparm.


De nummer 3 van de wereld wilde per se aan de Dutch Darts Masters in Amsterdam meedoen en stond vorig weekend al 1 dag nadat de hechtingen uit z'n hand waren gehaald achter de oche. Van Gerwen speelde niet eens zo slecht in de Ziggo Dome, maar verloor uiteindelijk wel van Danny Noppert.

Missen Euro Tour
De voormalig wereldkampioen is niet de enige die het toernooi in Trier zal skippen, ook toppers als Peter Wright en Michael Smith willen liever rust dan geld verdienen voor de wereldranglijst. En heel gek is dat eigenlijk niet, want met name voor de absolute top is de dartskalender volgepompt met toernooien

Daarentegen wel goed nieuws voor Jeffrey de Zwaan! De darter die wel wat extra prijzengeld kan gebruiken, mag door de afmeldingen gratis een rondje verder.

World Matchplay
Toch zorgt de afmelding van Van Gerwen op de Euro-Tour voor wat nervositeit. Het is nog maar afwachten in welke vorm de darter zich op het 'zomer-WK' zal verkeren, de World Matchplay wordt gehouden van 16 tot 24 juli en kan een flinke knaller voor de wereldranglijst teweegbrengen.