Michael van Gerwen naar finale EK na megaspannende wedstrijd tegen Nathan Aspinall

17 oktober 2021

Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen is heerlijk bezig. De Nederlander staat in de finale van het EK darts, nadat hij Nathan Aspinall versloeg in de halve finale: Eerder op de dag had Van Gerwen al gewonnen van Gerwyn Price, de nummer 1 van de wereld.


Mighty Mike kwam binnen no-time met 3-0 voor in legs. Op het EK wordt er gespeeld in legs (zonder sets) en in de halve finale wordt er tot de 11 gewonnen legs gespeeld.


In de 4e leg was Aspinall dan eindelijk aan de beurt: 3-1. Van Gerwen ging de eerste break in met een 4-1 voorsprong. De Engelsman zal tijdens de pauze zichzelf ongetwijfeld hebben proberen te motiveren, maar Van Gerwen pakte meteen wéér 3 legs achter elkaar: 7-1.


Aspinall vond in de 9e leg een hapje lucht en deed iets terug: 7-2. Sterker nog, hij pakte de 10e leg ook! Nog steeds geen vuiltje aan de lucht voor Van Gerwen natuurlijk, met een stand van 7-3. Na 10 legs was het wel weer tijd voor een break.

De Engelsman kwam volledig terug tegen Van Gerwen! Na de break won hij namelijk nog 3 legs en zo kwam hij terug van 7-1 naar 7-6. Daarna was Van Gerwen weer aan zet: de Nederlander pakte 2 legs (9-6) en dus was het weer tijd voor thee.


Aspinall deed er alles aan om de overwinning nog uit Van Gerwens handen te rukken. Zo werd het voor het eerst (sinds het 0-0 stond) weer gelijk: 9-9! Van Gerwen werd nét op tijd wakker en dus is het de Nederlander die naar de finale gaat. Uiteindelijk werd het 11-10.

Finale
De finale is later op zondagavond (te zien op RTL 7). Joe Cullen en Rob Cross vechten in de andere halve finale uit wie de andere finaleplek krijgt.