Michael van Gerwen treft ‘uitgeputte’ tegenstander in Berlijn: ‘Je merkte het aan hem’

30 maart 2023

Pro Shots
Johnny-Clayton-Michael-van-Gerwen

Johnny Clayton heeft het mentaal zwaar door het moordende schema van de Premier League Darts. De Welshman gooit donderdagavond tegen Michael van Gerwen, maar in gesprek met zijn Duitse collega-darter Max Hopp vertelde Clayton dat hij erg moe is na al het reizen voor de competitie.


Hopp vertelde op DAZN dat hij eerder deze week met Clayton sprak in de oefenruimte van de European Darts Open in Leverkusen. Op dat toernooi bleek al dat de Welshman niet in blakende vorm is. Hij verloor al in zijn 1e partij met 6-3 van Ryan Meikle.

'Ik ben kapot'
Volgens Hopp was Clayton tijdens de European Darts Open al doodop door het Premier League-seizoen. "Hij zei ook: 'Ik ben echt kapot van de Premier League. Je weet wel, vanuit Newcastle rechtstreeks hier naar toe. Je kon aan hem merken dat hij een beetje uitgeput is, hij voelde zich niet zo fris."

Laag gemiddelde
Clayton gooide in zijn wedstrijd tegen Meikle een gemiddelde van 88. Iets wat niet kan bij darters uit de Premier League, zegt Hopp. "Dat is niet echt wat je van die jongens gewend bent in de Premier League. Die vermoeidheid zou een reden kunnen zijn."