๐ŸŽฅโ€‹ | Michael van Gerwen wint Nederlands onderonsje met Jelle Klaasen bij Dutch Darts Championship

28 mei 2022

Michael van Gerwen heeft de 8e finales van de Dutch Darts Championship, het 8e toernooi op de PDC Euro Tour, bereikt. Mighty Mike won in de IJsselhallen in Zwolle overtuigend van landgenoot Jelle Klaasen: 6-2.


De 8e finales worden zondagmiddag afgewerkt. De kwartfinales, halve finales รฉn finale staan in de avondsessie op het programma.

Klaasen start heerlijk
Van Gerwen, 3e op de wereldranglijst, hoefde vrijdag niet te spelen in de 1e ronde. Klaasen, de nummer 130 van de wereld, moest wel in actie komen en won met 6-1 van de Pool Sebastian Bialecki. Tegen Van Gerwen begon Klaasen ijzersterk, want in de 1e leg gooide hij de maximale finish van 170.

(tekst gaat verder onder de tweet)

Van Gerwen niet van slag
Ondanks de geweldige start van Klaasen bleef Van Gerwen rustig. Mighty Mike vond de triples vrij makkelijk en liep weg bij zijn landgenoot. Via dubbel 8 en met een gemiddelde van bijna 105 haalde hij de zege binnen. Klaasen kwam tot een gemiddelde van iets meer dan 98. In de 8e finales neemt Van Gerwen het zondag op tegen de Engelsman Callan Rydz.

Van Duijvenbode
Dirk van Duijvenbode maakte geen fout tegen Mickey Mansell. Aubergenius, de nummer 16 van de wereld, was met 6-4 te sterk voor de Noord-Ier (103e op wereldranglijst) en gooide een gemiddelde van ruim 97. Van Duijvenbode speelt in de 8e finales tegen de Engelsman Dave Chisnall.

(tekst gaat verder onder de tweet)

Wattimena onderuit tegen wereldkampioen
Voor Jermaine Wattimena was de 2e ronde het eindstation. Hij verloor in de IJsselhallen in Zwolle met 6-3 van wereldkampioen Peter Wright. Wattimena kwam tot een gemiddelde van iets meer dan 86, tegenover bijna 93 van Snakebite.

(tekst gaat verder onder de tweet)

Ook Jansen verliest
Danny Jansen was in Zwolle niet opgewassen tegen Michael Smith, de nummer 4 van de wereld. Jansen, 78e op de wereldranglijst, bleef tot 4-4 bij, maar zag Bully Boy vervolgens weglopen: 6-4. De Nederlander gooide gemiddeld 93.44, tegenover bijna 106 van Smith.

(tekst gaat verder onder de tweet)

Zaterdagmiddag plaatste Danny Noppert zich al voor de 8e finales. Check hier hoe de middagsessie verliep!

Uitslagen avondsessie
Rob Cross - Ryan Meikle 2-6
Joe Cullen - Simon Whitlock 5-6
Dirk van Duijvenbode - Mickey Mansell 6-4
Peter Wright - Jermaine Wattimena 6-3
Michael van Gerwen - Jelle Klaasen 6-2
Gerwyn Price - Mervyn King 5-6
Michael Smith - Danny Jansen 6-4
Chris Dobey - Ritchie Edhouse 6-1