🎥 | Danny Noppert strandt in de halve finale na spectaculaire pot tegen Dave Chisnall

25 september 2022

Danny Noppert heeft de finale van de Belgian Darts Open niet weten te bereiken. In een spektakelstuk met Dave Chisnall verloor hij met 7-4. De wedstrijd had alles: hoge finishes van 136 en 142 én een 9-darter.


Noppert en Chisnall hebben een geweldige pot afgewerkt. Chisnall was enorm op dreef en daar ging Noppert lekker achteraan. De mannen hadden een gemiddelde van 103 en 99, behoorlijk hoog dus. De Engelsman opende het bal direct met een 9-darter, waarmee hij de Nederlander direct brak. De stoomtrein bleef maar door gaan daarna, want hij pakte gelijk door met een 136-finish in leg 2. Het leek een zware avond voor Noppert te worden.

Gewoon mee doen
Maar Noppert deed gewoon mee met het feestje, hij reageerde zoals het hoort na 2 van zulke bizarre finishes: zelf ook belachelijk gaan finishen. Noppert gooide halverwege de wedstrijd ook een hoge finish van 142. Het was ook broodnodig om de aansluiting te blijven vinden, de tussenstand was 4-3 in het voordeel van Chisnall.

Het lukte Noppert helaas niet meer om in de buurt te blijven van Chisnall, die lekker door bleef smijten met zijn pijlen. Het eindigde uiteindelijk in 7-4 voor de Engelsman. In de finale mag hij het opnemen tegen Andrew Gilding.