OEI! Michael van Gerwen verliest bloedstollende PL-avond van Gerwyn Price

12 mei 2022

Michael van Gerwen heeft zijn zoveelste finale van de Premier League of Darts niet kunnen bekronen met de eindzege. 'Mighty Mike' stond voor de 7e keer in de finale van een Premier League-avond! Het werd wel weer een mooie brulpartij in de finale tegen Gerwyn Price: 5-6.


MvG begint (eindelijk) goed
Waar Van Gerwen eerder op de donderdagavond nog matig aan de wedstrijden begon, was-ie in de wedstrijd tegen 'The Iceman' stukken beter. MvG prikte een 14-darter erin om de break te pakken, en verzilverde deze break vervolgens via dubbel 16 (2-0). De Nederlander miste een pijltje om 120 uit te gooien, waardoor de Welshman zijn eerste leg op het scorebord kon zetten (2-1).

Geeft Price nu al op?
Van Gerwen zat helemaal in de flow en gooide z'n 1e 180'er van de wedstrijd en won z'n eigen leg in 12 darts (3-1). Price kwam scorend niet eens in de buurt van 'de Groene Sloopkogel', gaf hij nu al op? Hij pakte in ieder geval nog een legje (3-2), maar voorkwam niet dat MvG zijn eigen leg in 16 pijlen uitgooide (4-2).

170 finish!?
Een 76-finish en een luide brul kondigde de terugkomst van Price aan. Of nou ja, dat hoopte hijzelf. Na missers van beide mannen maakte de nummer 2 van de wereld, Price, zijn hoop waar en breakte hij Van Gerwen voor het eerst in de wedstrijd (4-4). Wat een spanning! Van Gerwen mist een pijltje op de bullseye voor een 170-finish en moest toekijken hoe Price via dubbel 12 de voorsprong pakte (5-4).

Price pakt-m dan toch!
De wedstrijd leek volledig naar Price te gaan, maar dan... een 95-finish van Van Gerwen door 2x dubbel 19 te gooien! Opnieuw een last leg decider voor de Nederlander. In de laatste leg zat het toch niet mee voor MvG, Gerwyn Price gooide 56 uit voor de wedstrijd: 5-6.

Gemiddeldes/finishpercentages
Michael van Gerwen: 98.37 / 35.7%
Gerwyn Price: 94.46 / 54.4%