Ontketende Michael van Gerwen raast over arme Cross heen met 107 gemiddeld

7 april 2021

BSR Agency

Michael van Gerwen heeft op avond 3 van de Premier League of Darts meteen gehakt gemaakt van Rob Cross. De Engelsman had geen schijn van kans tegen een ontketende Van Gerwen en blijft nu op 0 zeges op de Nederlander in de reguliere wedstrijden. Van Gerwen staat nu in de Premier League dus op 8-0 tegen Cross.


Van Gerwen moest de eerste leg even inkomen, maar toonde daarna dat niemand hem moet onderschatten. Hij brak Cross meteen, die in 15 pijlen niet uit kon in zijn eigen beurt. Op een 2-1 voorsprong gooide Van Gerwen ook nog een lekkere 110-finish om daarmee op 3-1 te komen.


Slechte stats van Cross
Cross had in de Premier League nog niet 1 keer gewonnen van Van Gerwen (7-0 voor de Nederlander in onderlinge potjes). En in die 7 potjes had hij niet meer dan 2 legs per keer tegen MVG gepakt. Aan die laatste negatieve statistiek kwam in leg 7 een einde, toen Cross op 4-3 kwam.

IJzersterk en stevig aan kop
Van Gerwen maakte zich echter totaal niet druk met z'n gemiddelde van ruim 107. Hij was ijzersterk in zijn eigen legs en vooral zijn dubbels zagen er weer goed uit. Hij kwam op 6-3 en had daarmee het eerste punt te pakken. Even later was ook de zege binnen (7-3) en stond hij weer steviger aan kop op de ranglijst.