PDC kan niet zonder Fallon Sherrock: een maand voor het WK darts ineens extra plekje voor haar

21 november 2022

Pro Shots

De PDC heeft een heel bijzonder konijn uit de hoge hoed getoverd. De dartsorganisatie heeft een maand voor de start van het WK darts ineens een extra vrouw toegevoegd. Fallon Sherrock had zich helemaal niet geplaatst voor het WK, maar staat er half december toch.


Het vrouwendarts krijgt in 2023 een extra boost door middel van hoger prijzengeld. De PDC breidt de kalender uit van 20 naar 24 events, die 10.000 pond per stuk waard zijn. Dit jaar werd er daarnaast een World Matchplay gehouden voor vrouwen, waar er in totaal 8 aan meededen en die Sherrock won. In de finale versloeg ze de Nederlandse dartster Aileen de Graaf.

Extra plekje op WK
Maar het extra plekje op het WK, wat de PDC even tussen neus en lippen door benoemt, wordt al komend WK ingevuld door Sherrock. Niet volgend jaar, maar dit jaar.

Grand Slam
Door het winnen van de Matchplay mocht ze al meedoen aan de Grand Slam, waar ze kansloos laatste werd in haar groep met Nathan Aspinall, Alan Soutar en Peter Wright. Ook de andere vrouw in de Grand Slam, Lisa Ashton, verloor alle groepsduels kansloos van Michael Smith, Joe Cullen en Ritchie Edhouse.

Greaves en Ashton
Ashton had zich zelf al wel geplaatst voor het WK darts, net als sensatie Beau Greaves. Daarmee waren de 2 plekken voor vrouwen vergeven, maar nu komt daar Sherrock dus uit het niks bij. Hoe de PDC dat gaat doen met de loting, nu er een oneven aantal deelnemers meedoet, is nog niet bekend.

Niet geplaatst
Greaves eindigde in de Women's Series net boven Sherrock en plaatste zich zodoende ten koste van Sherrock voor het WK. Ashton eindigde 2022 als nummer 1 op de Women's Order of Merit, waardoor het laatste ticket naar haar ging. Sherrock was er dus eigenlijk niet bij, maar is door de PDC 'gratis' toegevoegd.