Van Duijvenbode voorkomt op WK darts vroege exit tegen sportieve Sedlacek

22 december 2022

Wauw... Dirk van Duijvenbode is door het oog van de naald gekropen op het PDC WK darts 2023! Donderdagmiddag versloeg 'Aubergenius' de sportieve Tsjech Karel Sedlacek in een beslissende 5e set: 3-2 (4-2)!


In de openingsset leek er nog vrij weinig aan de hand voor 'Aubergenius': Sedlacek leverde meteen zijn 1e leg in en de Nederlander greep de 1-0-voorsprong in sets (3-1 in legs). In de set die volgde, waren de rollen precies omgedraaid en moest Van Duijvenbode erachteraan. De Nederlander leverde zijn openingsleg in en verloor deze set nadien met dezelfde cijfers als dat hij set 1 won.

Sportieve Sedlacek spurt langszij
Later in de wedstrijd liep Van Duijvenbode wel degelijk achter de feiten aan: Sedlacek sloeg toe bij (1-1 in sets) een stand van 2-2 in legs (voor 2-2 in sets, zie onder) en de Nederlander moest meteen in de achtervolging. In de 4e set vond Van Duijvenbode eindelijk voor het eerst tops (!) op een finish. Dit lukte later in de leg opnieuw en de laatste setstrohalm werd gegrepen: 2-2.

Gek slot = ommekeer
In de 5e set gooide Van Duijvenbode in de 1e leg onder meer een no look-180, maar Sedlacek lag daar niet wakker van en nam de voorsprong in legs. Van Duijvenbode volgde en miste de dubbel 12 op een 9-darter voor de gelijkmakende leg. Die kwam een beurt later alsnog en 'The Titan' zweepte het publiek andermaal op voor de slotfase.

In de cruciale 3e leg van de 5e set (2-2, 1-1) miste de 43-jarige Tsjech op een millimeter na de dubbel 5. Van Duijvenbode gooide 112 níet uit en Sedlacek kwam op matchpoint in legs. In de leg die Van Duijvenbode móést winnen, miste hij vervolgens 3 (!) pijlen op dubbel 18. Sedlacek faalde daarentegen in zijn beurt. Op dubbel 9 miste Van Duijvenbode wéér waarna Sedlacek zijn 1e matchdart miste en de Nederlander via 1 én dubbel 4 alsnog voor 2-2/2-2 zorgde, waardoor 2 gewonnen legs verschil de winnaar zouden bepalen.

Beslissing
De darter uit 's Gravenzande zocht daarna gelijk contact met het publiek en nam afstand met een verse 180'er, om Sedlacek vervolgens in die leg te breken. In zijn eigen leg nam hij een ruime voorsprong, en miste Van Duijvenbode een matchdart op dubbel 16. Een beurt later had hij 6 matchdarts en was het na de 4e gedaan met Sedlacek.