Alle Nederlandse darters stranden in laatste 16-ronde van Players Championship 23

4 augustus 2022

Taylor Lanning/PDC
Dirk Van Duijvenbode Noppert Doets Zonneveld Exit Uitgeschakeld Players Championship 23

Eén ding is zeker: Players Championship 23 krijgt géén Nederlandse winnaar. Geen van de 3 deelnemende Nederlandse deelnemers lukte het om verder te geraken dan de kwartfinales. Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert en Niels Zonneveld liggen eruit.


Van hen kwam Noppert nog het dichtst in de buurt om wél een ronde verder te komen. The Freeze kwam op een 3-0-voorsprong tegen Tedd Evetts, maar verloor nadien zijn voorsprong door zijn breaks weer in te leveren. In de beslissende leg had de Fries nog een winstkansje, maar na een 123-finish van Evetts (voor 6-5) zat zijn 'PC23' erop.

Exit Nederlanders op Players Championship 23
Dirk van Duijvenbode verloor in zijn partij van Chris Dobey (3-6). Eerder gooide Aubergenius achtereenvolgens Jules van Dongen (6-5 winst), Brett Claydon (6-3) en Jim Williams (6-2, zie onder) naar huis. Zonneveld wist na enkele lekkere exits weer waar hij stond. Hij verloor met liefst 6-1 van Michael Smith.

Darter Kevin Doets werd eerder op de donderdag uitgeschakeld. Hij vond in de laatste 64-ronde zijn Waterloo tegen Alan Soutar (6-5).