TV-gids Premier League: Van Gerwen treft rivaal Peter Wright in Sheffield

12 mei 2022

Proshots
Programma Premier League Of Darts 12 Mei Michael van Gerwen Tegen Wie James Wade Hoe Laat Welk Kanaal Zender Viaplay

Dartsliefhebbers, opgelet! Donderdagavond gaat de Premier League Darts verder. In Sheffield nemen de beste darters van de wereld het tegen elkaar op.


James Wade is er niet bij. The Machine werd niet lekker na de Interwetten European Darts Open in Leverkusen. Hij werd onlangs ontslagen uit het Duitse ziekenhuis waar hij ter observatie was opgenomen. The Machine is inmiddels weer thuis, maar niet fit genoeg om te gooien.

Lees ook: 'Zieke James Wade doet niet mee op Premier League-avond in Sheffield'

Premier League Darts-programma
Wade is de nummer 3 op de ranglijst, maar kan dus niet meedoen. Hierdoor zijn er slechts 7 spelers afgereisd. Door Wade's afwezigheid kreeg Joe Cullen een bye naar de laatste 4. Hierin speelt Cullen tegen de winnaar van de partij tussen Gary Anderson en Gerwyn Price. Beide heren hebben de punten hard nodig: Anderson moét winnen om nog kans te maken op de play-offs.

Michael van Gerwen moet tegen zijn Schotse maat Peter Wright. Mocht de Nederlander een finaleplek halen, dan is hij verzekerd van de play-offs. Tot nu is enkel Jonny Clayton zeker van een plek bij de laatste 4. Blikvanger is Michael Smith, Claytons tegenstander. Smith won de voorbije 2 Players Championship-toernooien en is al 14 potjes ongeslagen.

Hoe laat begint Premier League Darts?


Om de Premier League live te kunnen kijken, heb je een abonnement bij je aanbieder of bij Viaplay nodig. Alle uitzendingen van de Premier League starten om 20.00 uur.