Premier League of Darts dit jaar zonder fans, ook geen avond in Rotterdam Ahoy

22 februari 2021

Lawrence Lustig/PDC

De Premier League of Darts gaat dit jaar sowieso niet met fans in de zalen gespeeld worden. Dat maakte de PDC maandagmiddag bekend. Vanaf 5 april worden de wedstrijden tussen de 10 darters achter gesloten deuren in Milton Keynes gespeeld. Best raar, want de Premier League Darts bestaat eigenlijk vooral omdat het zo'n uniek toernooi is met elke donderdagavond een andere locatie. Nu wordt er in ieder geval de eerste 9 'avonden' zonder publiek op 1 vaste locatie gespeeld.


De 10 darters die meedoen spelen in 2021 eerst 5 avonden tegen elkaar op 5, 6, 7, 8 en 9 april, met daarna een korte pauze. Op 19, 20, 21 en 22 zijn dan de laatste 4 avonden met z'n 10en, voordat op Judgement Night 2 darters afvallen. Daarna zijn er nog 7 avonden tot aan de Play-offs. Maar de data en locaties daarvan worden tegen die tijd pas bekendgemaakt. Mogelijk zijn er dan wél weer fans welkom, afhankelijk van de coronasituatie in landen als Engeland, Schotland en Nederland.

Geen Ahoy
De beslissing van de PDC betekent dus ook dat er geen avond in Rotterdam Ahoy op de planning staat voor 2021. Het zou nog kunnen dat ons land in die laatste 7 avonden nog een plekje krijgt, maar ook dan zeer waarschijnlijk zonder publiek. "We doen er alles aan om met bepaalde locaties afspraken te maken voor de tweede helft van de Premier League, maar we kunnen nu nog niks garanderen", zegt Barry Hearn, de baas van de PDC.